Your Natural Side Olej Z Pestek Jeżyn Nierafinowany 10Ml

18.55

Opis

Marka: Your_Natural_Side

Idealny do pielęgnacji:
skóry problemowej, łojotokowejnaczynkowej, z przebarwieniamidojrzałej z oznakami starzeniawrażliwej, skłonnej do alergiidelikatnej skóry okolic oczu

Działanie:
regenerujące i rozjaśniające – duża zawartość witaminy C oraz beta-karotenu wspomaga procesy regeneracji skóry, włosów i paznokci. Uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu tzw. „pajączków”. Niweluje przebarwienia skórne, widocznie rozjaśnia cerę a także blizny trądzikowe. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Polecany do pielęgnacji włosów farbowanych, które chroni przed utratą kolorunawilżające – zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy i linolenowy), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną. Dodatkowo olej ten zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzającychprzeciwzapalne – olej z pestek jeżyn uzupełnia niedobór kwasu linolowego, który jest odpowiedzialny za prawidłową gospodarkę lipidami. Dzięki czemu zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych i powstawaniu zaskórników. Fitosterole działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Polecany do pielęgnacji cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Działa normalizująco i ściągająco. Łagodzi zmiany trądzikowe nawet najbardziej wrażliwej skóryprzeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, beta-tokoferolu i bardziej unikalnego gamma-tokoferolu, wspomagają produkcję kolagenu i elastyny, regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczkiłagodzące– olej ten łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią, a także chorobowe stany zapalne (np. łuszczyca, egzema AZS). Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk

Specyfikacja produktu:
Nazwa surowca wg. INCI: Blackberry Seed Oil; (Olej z pestek jeżyn nierafinowany 100%)Kraj pochodzenia: UKPostać: płynny olej o charakterystycznym zapachuWarunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężejeTrwałość: podana na opakowaniu

Opakowanie:
10ml pipeta

Ciekawostki:
Olej z pestek jeżyn powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion jeżyny wąskolistnejJeżyna (Rubus laciniatus) jest to krzew z rodziny różowatych o charakterystycznych, smacznych owocach jagodowych barwy ciemnofioletowej do czarnej. Występujący powszechnie w Europie oraz Ameryce PółnocnejOwoce jeżyny od wieków uważane były za cenny lek w przypadkach niewydolności krążenia, a także zaparć

Producent:

Your Natural Side

farby do włosów brązowe
, szczotka antycellulitowa
, dior joy by dior
, marion maseczka
, allegro maseczki
, bioderma krem do twarzy
, super stay
, strzyzenie meskie
, babyliss fashion curl secret
, gucci wyprzedaż
, superego
, perfuma celine dion
, maska ze śluzem ślimaka
, przyciemnianie wlosow
, notorious
, biuro obsługi plush
, boss in motion
, woda toaletowa jaguar classic

yyyyy